Przedstawione w tej książce giny podzielono na trzy kategorie tradycyjne, współczesne i innowacyjne kierując się ich związkiem z tradycją, metodami produkcji oraz wykorzystanymi w produkcji roślinami aromatyzującymi. Wzięto też pod uwagę charakter trunków i ich źródła inspiracji. Klasyfikacja ginu jest tematem kontrowersyjnym, wzbudza częste dyskusje ekspertów, ponieważ jego podział na kategorie, szczególnie w Europie i Stanach Zjednoczonych, jest bardzo ogólny. Tymczasem wciąż powstają nowe typy ginu, innowacyjne pod względem stylu czy metod produkcji, które trudno jednoznacznie zaklasyfikować.
Literatura
Gin. Historia, anegdoty, trendy oraz koktajle
Dostępność:Niedostępny
EAN:9788327464101
ISBN:9788327464101
Autor:Davide Terziotti, Vittorio D'Alberto
Wydawnictwo:Olesiejuk Sp. z o.o.
Rok wydania:Rok wydania: 2017, oprawa: twarda