Dania z dziczyzny są w naszej kuchni rarytasem! Książka adresowana jest do wszystkich smakoszy doceniających specjały kuchni myśliwskiej. Także osoby, które ich nie znają, odnajdą w dziczyźnie interesujący smak. Prezentujemy przepisy na dania z dzika, jelenia, sarny, daniela, zająca, dzikiego królika oraz dzikiego ptactwa. W książce znalazły się też receptury na potrawy z dziczyzny serwowane w restauracjach pałacowych i zamkowych, które pielęgnują tradycje kuchni dworskiej, nowoczesne dania z dziczyzny oferowane w prestiżowych restauracjach hotelowych oraz specjały serwowane w karczmach kultywujących najlepsze tradycje kuchni staropolskiej. Zachęcamy do skorzystania z receptur prawdziwych mistrzów kuchni.
Literatura
Kuchnia myśliwska
Dostępność:Niedostępny
EAN:9788379430413
ISBN:9788379430413
Autor:Barbara Jakimowicz-Klein
Wydawnictwo:Świat Książki
Rok wydania:Rok wydania: 2014, oprawa: zintegrowana