Dieta bezglutenowa nie oznacza kuchni nudnej, pozbawionej smaku i wyrazistości. Owszem, wykluczenie z menu glutenu wymaga zmiany stylu życia, ale na pewno nie pozbawia radości z jedzenia i gotowania.
Chleb kukurydziany, komosa ryżowa z bakaliami i brzoskwinią, kurczak z sezamem, surówka z mandarynkami, burgery wołowe z serem pleśniowym, a na deser ciasto marchewkowe z nerkowcami i migdałami oto niektóre z wielu propozycji na śniadania, kolacje, obiady, przekąski i desery.
Książka zawiera:
przepisy na dania różnorodne, niedrogie, łatwe do przygotowania, a przede wszystkim smaczne, zdrowe i bezglutenowe!
mnóstwo wskazówek i praktycznych porad,
listę zbóż i produktów bezglutenowych,
ciekawostki dotyczące możliwości urozmaicenia i zmodyfikowania danej potrawy,
łatwo dostępne składniki potraw.
Smacznie, zdrowo, bezglutenowo!
Literatura
Polska kuchnia bezglutenowa
Dostępność:Niedostępny
EAN:9788377735312
ISBN:9788377735312
Autor:Agata Lewandowska
Wydawnictwo:RM
Rok wydania:Rok wydania: 2016, oprawa: broszurowa