AlbumyArtykuły dla niemowlątArtykuły szkolne i papierniczeAtlasyDla dzieciDo nauki zawoduEncyklopedieGryJęzyki obceKalendarzeKodeksyKomiksyLegoLekturyLiteraturaLogopedia i pedagogikaMaseczka ochronnaModelarstwoMultimediaOferta NagrodowaOferta ŚwiątecznaPocztówkiPodręcznikiPodręczniki akademickiePodróżePomoce edukacyjnePoradniki metodycznePrasaPrawo JazdySłownikiUpominkiZabawki

Przepisy z klasztornej kuchni

Cena brutto:

PLN
Dostępność:Niedostępny
EAN:9788324519712
ISBN:9788324519712
Autor:O. Kazimierz Józef Kmak OCist.
Wydawnictwo:Publicat
Rok wydania:Rok wydania: 2013, oprawa: twarda

Opis:
Ojciec Kazimierz Kmak - przeor klasztoru Cystersów w Szczyrzycu w Beskidzie Wyspowym zaskakuje nas bogactwem potraw codziennych i świątecznych.Sprawdzone, zdrowe, niezawodne przepisyCzym wyróżnia się kuchnia klasztorna?Po pierwsze wielką uwagę poświęca się składnikom: potrawy robione są z najwyższej jakości produktów. Jest to jedzenie proste i pożywne.- zupy- sosy- mięsa- surówki- ryby- desery- przetworyOjciec Kazimierz dzieli się swoim doświadczeniem i podpowiada np. co dodać do kiszonej kapusty, co zrobić, żeby ciasto naleśnikowe było chrupiące, jak dawkować nalewkę czosnkowąUzupełnieniem przepisów są opisy najważniejszych świąt, liczne ciekawostki i przysłowia.Kuchnia klasztorna to uczta dla duszy i ciała. Zaprośmy ją do naszych domów.

© 2020 prymus księgarnia | ALL RIGHTS RESERVED   |   Polityka prywatności   |   Tarcza finansowa 2.0

Projekt&Cms: www.netcoding.pl