Książka Przetwory domowe to cenne źródło wiedzy i inspiracji w tworzeniu przetworów domowych.
W treści:
CZĘSC I
PRZETWORY Z OWOCÓW, WARZYW I GRZYBÓW
Wiadomości wprowadzające; Ogólne zasady dotyczące przerobu owoców i warzyw; Przetwory utrwalane przez kwaszenie; Przetwory warzywne utrwalane przez solenie; Przetwory pasteryzowane; Przetwory gotowane utrwalane cukrem; Przetwory z owoców utrwalane cukrem na surowo; Przetwory witaminowe (utrwalane różnymi sposobami); Susze owocowe i warzywne; Marynaty; Wina owocowe i gronowe, miody pitne i owocowe; Przetwory z grzyb6w; Przechowywanie przetworów
CZĘSC II
PRZETWORY Z MIĘSA
Wiadomości wprowadzające ; Chłodzone mięso i wyroby mięsne; Mięso solone i peklowane ; Wędzonki; Kiełbasy ; Kiszki, salcesony I rolady; Przetwory mięsne w wekach; Tłuszcze topione
Literatura
Przetwory domowe
Dostępność:Niedostępny
EAN:9788309011057
ISBN:9788309011057
Autor:Tadeusz Cymer
Wydawnictwo:Powszechne Wydawnictwo Rolnicze i Leśne
Rok wydania:Rok wydania: 2017, oprawa: broszurowa