Opanuj sztukę gotowania z jakichkolwiek produktów, gdziekolwiek jesteś, nawet bez przepisu, i odkryj sekret CZTERECH SKŁADNIKÓW.
Już nigdy nie będziesz kurczowo trzymać się przepisu ani zazdrościć kucharzom, którzy potrafią ugotować coś z niczego! Przełomowa metoda czterech składników pozwala improwizować w kuchni dzięki prostej formule o smaku decydują cztery kluczowe elementy:
sól, która wzmacnia smak,
tłuszcz, który nadaje wyrazistość,
kwas, który równoważy,
ciepło, które decyduje o konsystencji jedzenia.
Dzięki tej książce rozwiniesz intuicję kulinarną, nauczysz się ufać swojemu podniebieniu i osiągniesz mistrzostwo w gotowaniu. Zrozumiesz też, że to nie przepisy sprawiają, że jedzenie jest naprawdę smaczne.
Literatura
SALT FAT ACID HEAT. Cztery składniki
Dostępność:Niedostępny
EAN:9788324070374
ISBN:9788324070374
Autor:Samin Nosrat
Wydawnictwo:Znak
Rok wydania:Rok wydania: 2020, oprawa: twarda