Na całym świecie ludzie smażą placki z mąki i wody na rozgrzanej blasze. Czasami dodają jajko, mleko albo drożdże. Nazywają je różnie w swoich językach, doprawiają na słono, ostro lub słodko. Te placki to naleśniki, pankejki, serawi, bliny, tortille i wiele innych.
Z tej bogato ilustrowanej książki kucharskiej dowiecie się, kiedy wysiać ziarna na mąkę, czy łatwo jest wydoić krowę oraz skąd się bierze masło. Poznacie przepisy na naleśniki z całego świata i przekonacie się, że WSZYSCY JEDZĄ NALEŚNIKI. Smacznego!
Literatura
Wszyscy jedzą naleśniki. Książka z przepisami
Dostępność:Niedostępny
EAN:9788393388622
ISBN:9788393388622
Autor:Agata Loth-Ignaciuk, Rozala Bisek-Szladowska
Wydawnictwo:Druganoga
Rok wydania:Rok wydania: 2019, oprawa: twarda