Lubisz roślinną kuchnię, ale czy wiesz, co jesz? Jadalne są najróżniejsze części roślin: liście, korzenie, bulwy, kwiaty, nasiona... Tych zielonych jest całe mnóstwo: sałata i szpinak to liście, brokuł to kwiat, awokado jest owocem, a kalarepa łodygą. Kuchnia oparta na zielonych warzywach i owocach może być bardzo smaczna i urozmaicona wszystko zależy od sposobu przyrządzania.
Oddajemy w Twoje ręce zestaw wyjątkowo smakowitych przepisów na zielone dania warzywne i owocowe. Proponujemy nie tylko sałatki, ale także przekąski ciepłe i zimne, zupy, dania obiadowe oraz desery i koktajle.
Przykładowe przepisy:
sałatka z cukinii,
faszerowane ogórki,
sałatka ze szparagów i szpinaku,
krem z brokułów,
quiche z brukselką,
koktajl z cukinii i natki pietruszki.
Literatura
Zielone smaki
Dostępność:Niedostępny
EAN:9788377072554
ISBN:9788377072554
Autor:praca zbiorowa
Wydawnictwo:Olimp Media
Rok wydania:Rok wydania: 2018, oprawa: twarda