Depresja jest jedną z najczęściej występujących chorób na świecie. Według statystyk WHO w 2017 r. na świecie cierpiało na nią około 350 mln osób. Polskie statystyki mówią o 1,5 mln osób.
Jak w naturalny sposób możemy zapobiegać depresji, jak wspomagać organizm w czasie choroby? Na te pytania odpowiadają Karolina I Maciej Szacillo, autorzy książki.
Korzystając z najstarszego systemu medycznego ajurwedy oraz współczesnej dietetyki, autorzy radzą w jaki sposób przeciwdziałać depresji, jak podnieść życiową energię oraz jak odróżnić depresję od okresowego spadku nastroju.
W książce Depresja. Jedzenie, które leczy znajdziesz m.in.:
80 przepisów na główne posiłki i przekąski, a także kiszonki, mieszanki przypraw, naturalne suplementy oraz napoje podnoszące poziom energii
Książkę uzupełniają przykłady technik oddechowych, medytacji oraz zabiegów olejowych.
Literatura
Depresja. Jedzenie które leczy
Dostępność:Niedostępny
EAN:9788381320443
ISBN:9788381320443
Autor:Karolina i Maciej Szaciłło
Wydawnictwo:Zwierciadło
Rok wydania:Rok wydania: 2018, oprawa: broszurowa