Przykładowe zagadnienia poruszone w książce: Definicje i określenia; Wytyczne Rady Europy; Ocena stanu odżywienia; Ocena zapotrzebowania na składniki odżywcze; Zespół Leczenia Żywieniowego; Żywienie dojelitowe i pozajelitowe w szpitalu; Żywienie dojelitowe i pozajelitowe w opiece długoterminowej; Żywienie dojelitowe i pozajelitowe w opiece paliatywnej; Żywienie dojelitowe i pozajelitowe w domu pacjenta; Leczenie żywieniowe u dzieci, w chirurgii i intensywnej terapii; Zasady wytwarzania centralnego dostępu żylnego, postępowania w dostępem do przewodu pokarmowego, z obwodowym i centralnym dostępem żylnym; Przygotowanie mieszanin do żywienia pozajelitowego; Postępowanie w powikłaniach; Podstawy prawne i dokumentacja leczenia żywieniowego.
Podręczniki akademickie
Standardy żywienia dojelitowego i pozajelitowego
Dostępność:Niedostępny
EAN:9788393652723
ISBN:9788393652723
Autor:praca zbiorowa
Wydawnictwo:Scientifica
Rok wydania:Rok wydania: 2014, oprawa: broszurowa