Do nauki zawodu
Strona główna
Do nauki zawodu
Branża turystyczno-hotelarska
Technik hotelarstwa
Ekon. i prawo w hotelarstwie - podst. rachun. REA
Ekon. i prawo w hotelarstwie - podst. rachun. REA
Dostępność:Niedostępny
EAN:9788375442588
ISBN:9788375442588
Autor:Alina Hajdamowicz, Krystyna Książek
Wydawnictwo:REA
Rok wydania:Rok wydania: 2009, oprawa: broszurowa
Opis:
Ekonomia i prawo w hotelarstwie. Podstawy rachunkowości i finansów w hotelarstwie
Podręcznik adresowany do uczniów i słuchaczy kształcących się w zawodzie technik hotelarstwa.
Może też stanowić materiał pomocniczy do nauczania rachunkowości na kursach dla recepcjonistów, kelnerów itp. oraz w prowadzeniu działalności gospodarczej w zakresie hotelarstwa i gastronomii.
Książka omawia podstawowe zasady rachunkowości hotelowej oraz cały wachlarz zagadnień związanych z gospodarką finansową hotelu.
Przedstawia kalkulacje usług świadczonych w hotelu oraz zagadnienia dotyczące analizy ekonomicznej w działalności hotelarskiej.
Podręcznik został opracowany w oparciu o podstawę programową kształcenia w zawodzie technik hotelarstwa z uwzględnieniem obowiązujących aktów prawnych.