Podręcznik dopuszczony do użytku szkolnego przez ministra właściwego do spraw oświaty i wychowania i wpisany do wykazu podręczników do kształcenia w zawodzie technik hotelarstwa 2015 r.
Podręcznik został przygotowany dla uczniów technikum hotelarskiego do 1. części kwalifikacji T.12 Utrzymywanie czystości i porządku w jednostkach mieszkalnych.
Wiedza zawarta w publikacji pozwala poznać zasady działalności oraz organizację pracy służby pięter. Typy jednostek mieszkalnych, ich funkcje oraz, co ważne, zasady dostosowania tych jednostek do potrzeb osób o różnych rodzajach niepełnosprawności. Autor szczególną uwagę zwrócił na część praktyczną, czyli na technikę pracy housekeepingu, jej organizację oraz na jakże istotne znaczenie współpracy między poszczególnymi działami hotelu odpowiedzialnymi za utrzymanie obiektu w czystości. W podręczniku zawarte są treści dotyczące bezpieczeństwa i higienicznych zasad pracy oraz ekologii w hotelarstwie.
Do nauki zawodu
Strona główna
Do nauki zawodu
Branża turystyczno-hotelarska
Technik hotelarstwa
Technik hotelar. - Organizacja pracy służby pięter
Technik hotelar. - Organizacja pracy służby pięter
Dostępność:Niedostępny
EAN:9788379306657
ISBN:9788379306657
Autor:Marek Halama
Wydawnictwo:Difin
Rok wydania:Rok wydania: 2015, oprawa: broszurowa