Do nauki zawodu
Strona główna
Do nauki zawodu
Branża turystyczno-hotelarska
Technik hotelarstwa
Usługi żywieniowe w hotelarstwie NPP WSiP
Usługi żywieniowe w hotelarstwie NPP WSiP
Dostępność:Niedostępny
EAN:9788302136344
ISBN:9788302136344
Autor:Bożena Granecka-Wrzosek
Wydawnictwo:WSiP
Rok wydania:Rok wydania: 2013, oprawa: broszurowa
Opis:
Podręcznik do nauki zawodu technik hotelarstwa realizujący treści z zakresuczęści 2 kwalifikacji T.12(Przygotowywanie i podawanie śniadań). Prezentuje wiedzę i uczy umiejętności przestrzegania zasad zdrowego żywienia, przechowywania żywności, niezbędnych surowców, bielizny i zastawy stołowej, sporządzania jadłospisów i rozróżniania śniadań hotelowych oraz sposobów ich podawania. Wiedza teoretyczna jest wsparta licznymi przykładami, ćwiczeniami i ilustracjami wskazującymi sposoby praktycznego jej zastosowania.