Na truskawki czekamy każdej wiosny z niezmiennym utęsknieniem. Nic w tym dziwnego, gdyż te nasze, krajowe są przepyszne, bo nadal uprawia się je tradycyjnie, w gruncie. Do tego truskawki mają mnóstwo walorów odżywczych, m.in. stanowią źródło witamin i mikroelementów, wspomagają odchudzanie oraz odkwaszają organizm.W tej książce proponujemy przepisy nie tylko na truskawkowe desery, ciasta i koktajle, ale także na wytrawne przekąski np. sałatkę z mozzarelli, sałaty rzymskiej i truskawek oraz dania obiadowe np. knedle z truskawkami. Ponadto znajdziesz tu receptury na przetwory z truskawek: konfitury, musy, soki i nalewki.
Literatura
Truskawki - przekąski, obiady, desery, napoje
Dostępność:Niedostępny
EAN:9788377071861
ISBN:9788377071861
Autor:praca zbiorowa
Wydawnictwo:Olimp Media
Rok wydania:Rok wydania: 2018, oprawa: broszurowa