Do nauki zawodu
Strona główna
Do nauki zawodu
Branża gastronomiczna
Cukiernik
Technologie prod. cukierniczej. tom II cz.1 REA
Technologie prod. cukierniczej. tom II cz.1 REA
Dostępność:Niedostępny
EAN:9788302147180
ISBN:9788302147180
Autor:Magdalena Kaźmierczak
Wydawnictwo:WSiP
Rok wydania:Rok wydania: 2014, oprawa: broszurowa
Opis:
Podręcznik do nauki zawodów technik technologii żywności na poziomie technikum i cukiernik na poziomie szkoły zawodowej w zakresie kwalifikacji T4 (Produkcja wyrobów cukierniczych). Przedstawia zasady bezpiecznego funkcjonowania zakładu cukierniczego, a także wyczerpująco omawia typowe wyroby ciastkarskie. Każdy rodzaj produktu uczeń ma szansę wykonać samodzielnie, korzystając z gotowego przepisu i procedur, które często uwzględniają różnice w wyposażeniu szkolnych pracowni.
Kontrolę umiejętności praktycznych wspomagają tabele z zestawieniem wad, które powstały w wyrobach na skutek błędów najczęściej popełnianych w procesie produkcji. Pytania na zakończenie rozdziałów sprawdzają nie tylko wiedzę, ale także zachęcają do doskonalenia umiejętności.