Do nauki zawodu
Strona główna
Do nauki zawodu
Branża gastronomiczna
Technik żywienia i usług gastronomicznych
Kucharz małej gast - Wyposażenie techniczne.. WSiP
Kucharz małej gast - Wyposażenie techniczne.. WSiP
Dostępność:Niedostępny
EAN:9788302091780
ISBN:8302091780
Autor:Wiesława Grzesińska
Wydawnictwo:WSiP
Rok wydania:Rok wydania: 2005, oprawa broszurowa
Opis:
Podręcznik z nowej serii wydawniczej KUCHARZ MAŁEJ GASTRONOMII jest przeznaczony do nauki przedmiotu - wyposażenie techniczne, w zawodzie kucharz małej gastronomii.
Obejmuje zagadnienia w podziale na następujące tematy: instalacje elektryczne, wodno-kanalizacyjne oraz wentylacyjne, materiały konstrukcyjne w urządzeniach gastronomicznych, maszyny i urządzenia do obróbki wstępnej surowców, aparatura grzejna, aparatura chłodnicza, maszyny do mycia naczyń, transport wewnętrzny w zakładzie, urządzenia do sporządzania i ekspedycji napojów, wyposażenie uzupełniające oraz projektowanie zakładów gastronomicznych.
Obejmuje zagadnienia w podziale na następujące tematy: instalacje elektryczne, wodno-kanalizacyjne oraz wentylacyjne, materiały konstrukcyjne w urządzeniach gastronomicznych, maszyny i urządzenia do obróbki wstępnej surowców, aparatura grzejna, aparatura chłodnicza, maszyny do mycia naczyń, transport wewnętrzny w zakładzie, urządzenia do sporządzania i ekspedycji napojów, wyposażenie uzupełniające oraz projektowanie zakładów gastronomicznych.