Do nauki zawodu
Strona główna
Do nauki zawodu
Branża gastronomiczna
Technik żywienia i usług gastronomicznych
Organizacja produkcji gastronomicz. Kwal. T.15.2
Organizacja produkcji gastronomicz. Kwal. T.15.2
Dostępność:Niedostępny
EAN:9788302150388
ISBN:9788302150388
Autor:Hanna Górska-Warsewicz, Beata Bilska, Beata Sawic
Wydawnictwo:WSiP
Rok wydania:Rok wydania: 2015, oprawa: broszurowa
Opis:
Podręcznik przeznaczony do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych, realizujący treści materiału zawartego w drugiej części kwalifikacji T.15.2 (Organizacja produkcji gastronomicznej).
Obejmuje tematy dotyczące planowania produkcji potraw i napojów, organizacji produkcji potraw i napojów, kontroli produkcji potraw i napojów, receptur i kart menu, kalkulacji cen potraw i napojów w gastronomii.
Staranny dobór treści pod względem merytorycznym i metodycznym wzbogacono ilustracjami, schematami, tabelami, rysunkami, co pozwala na szybkie i efektywne przyswojenie materiału.
Obejmuje tematy dotyczące planowania produkcji potraw i napojów, organizacji produkcji potraw i napojów, kontroli produkcji potraw i napojów, receptur i kart menu, kalkulacji cen potraw i napojów w gastronomii.
Staranny dobór treści pod względem merytorycznym i metodycznym wzbogacono ilustracjami, schematami, tabelami, rysunkami, co pozwala na szybkie i efektywne przyswojenie materiału.