Do nauki zawodu
Strona główna
Do nauki zawodu
Branża gastronomiczna
Technik żywienia i usług gastronomicznych
Organizacja produkcji gastronomicznej NPP WSIP
Organizacja produkcji gastronomicznej NPP WSIP
Dostępność:Niedostępny
EAN:9788302135934
ISBN:9788302135934
Autor:Anna Kmiołek
Wydawnictwo:WSiP
Rok wydania:Rok wydania: 2013, oprawa: broszurowa
Opis:
Podręcznik do nauki zawodutechnik żywienia i usług gastronomicznychrealizujący treści z zakresuczęści 2 kwalifikacji T.15(Organizacja produkcji gastronomicznej).Prezentuje wiedzę i uczy umiejętności potrzebnych do planowania produkcji, kontrolowania procesów produkcji oraz oceny jakości sporządzonych potraw, a także opracowania kart menu, obliczania zapotrzebowania na surowce i półprodukty, kalkulowania cen potraw i napojów oraz opracowania receptur gastronomicznych. Wiedza teoretyczna wsparta jest licznymi przykładami i ćwiczeniami wskazującymi sposoby praktycznego jej wykorzystania.