Do nauki zawodu
Strona główna
Do nauki zawodu
Branża gastronomiczna
Technik żywienia i usług gastronomicznych
Podstawy gastronomii i technologii żywn. cz.1 WSiP
Podstawy gastronomii i technologii żywn. cz.1 WSiP
Dostępność:Niedostępny
EAN:9788302167812
ISBN:9788302167812
Autor:Anna Kmiołek-Gizara
Wydawnictwo:WSiP
Rok wydania:Rok wydania: 2017, oprawa: broszurowa
Opis:
Podręcznik omawia zagadnienia zawarte w PKZ(T.c), czyli treści i umiejętności stanowiące podbudowę do kształcenia w zawodach: kucharz, technik żywienia i usług gastronomicznych. Publikacja krótko podsumowuje również informacje, które zostały opisane w opracowaniach dotyczących kwalifikacji T.6 i T.15, koncentruje się natomiast na kompetencjach ujętych przede wszystkim w efektach PKZ, takich jak racjonalna gospodarka surowcami i odpadami, rozpoznawanie instalacji i urządzeń w zakładach gastronomicznych, postępowanie zgodnie z instrukcjami obsługi. Podręcznik prezentuje przykładową dokumentację systemu HACCP stosowaną w zakładach gastronomicznych.