Do nauki zawodu
Strona główna
Do nauki zawodu
Branża gastronomiczna
Technik żywienia i usług gastronomicznych
Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów cz. 2
Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów cz. 2
Dostępność:Niedostępny
EAN:9788302135897
ISBN:9788302135897
Autor:Anna Kmiołek
Wydawnictwo:WSiP
Rok wydania:Rok wydania: 2013, oprawa: broszurowa
Opis:
Podręcznik do nauki zawodów kucharzoraz technik żywienia i usług gastronomicznychrealizujący treści z zakresu części 2 kwalifikacji T.6(Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów). Prezentuje wiedzę i uczy umiejętności potrzebnych do przygotowywania przekąsek, zup, deserów, napojów zimnych, gorących i alkoholowych, potraw dietetycznych, narodowych, regionalnych oraz posiłków codziennych i okolicznościowych. Wiedza teoretyczna wsparta jest licznymi przykładami, ćwiczeniami i kolorowymi ilustracjami wskazującymi sposoby praktycznego jej wykorzystania.