Do nauki zawodu
Strona główna
Do nauki zawodu
Branża gastronomiczna
Technik żywienia i usług gastronomicznych
Wyposażenie i zasady bezp. w gastronomii REA-WSiP
Wyposażenie i zasady bezp. w gastronomii REA-WSiP
Dostępność:Niedostępny
EAN:9788302147364
ISBN:9788302147364
Autor:Agnieszka Kasperek, Marzanna Kondratowicz
Wydawnictwo:WSiP
Rok wydania:Rok wydania: 2014, oprawa: broszurowa
Opis:
Podręcznik do nauki zawodów technik żywienia i usług gastronomicznych oraz kucharz na poziomie technikum i szkoły zawodowej w zakresie kwalifikacji T.6 (Sporządzanie potraw i napojów). Prezentuje urządzenia stosowane w branży gastronomicznej, zarówno te najbardziej popularne, jak i te, które zostały oparte o najnowszą technologię i dopiero wchodzą do powszechnego użytku. Wskazuje błędy najczęściej popełniane w obsłudze urządzeń.Podręcznik przybliża zagadnienia związane BHP i szczegółowo przedstawia reguły udzielania pierwszej pomocy. Przygotowuje ucznia do pracy w różnych zakładach gastronomicznych.