Do nauki zawodu
Strona główna
Do nauki zawodu
Branża gastronomiczna
Technik żywienia i usług gastronomicznych
Zasady żywienia. Kwalifikacja T.15.1 cz.1 REA-WSiP
Zasady żywienia. Kwalifikacja T.15.1 cz.1 REA-WSiP
Dostępność:Niedostępny
EAN:9788302152580
ISBN:9788302152580
Autor:Dorota Czerwińska
Wydawnictwo:WSiP
Rok wydania:Rok wydania: 2015, oprawa: broszurowa
Opis:
Podręcznik przeznaczony do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych, realizujący treści materiału zawartego w pierwszej części kwalifikacji T.15.1 (Planowanie i ocena żywienia).
Obejmuje tematy dotyczące znaczenia racjonalnego żywienia i zdrowia człowieka, roli składników pokarmowych w żywieniu człowieka, przemian składników odżywczych w organizmie człowieka, wody i jej znaczenia w żywieniu człowieka, gospodarki energetycznej organizmu, norm żywienia i wyżywienia oraz ich zastosowania.
Obejmuje tematy dotyczące znaczenia racjonalnego żywienia i zdrowia człowieka, roli składników pokarmowych w żywieniu człowieka, przemian składników odżywczych w organizmie człowieka, wody i jej znaczenia w żywieniu człowieka, gospodarki energetycznej organizmu, norm żywienia i wyżywienia oraz ich zastosowania.