Usługi gastronomiczne są ważną częścią sektora usług. Autorzy przedstawili m.in. krótką historię gastronomii, istotę gastronomii i usługi gastronomicznej, pojęcia stosowane w gastronomii, podstawowe wyposażenie placówki gastronomicznej, produkt gastronomiczny i jego atrakcyjność turystyczną, rolę promocji informacji w gastronomii oraz trendy w rozwoju współczesnej gastronomii.
Książka jest przeznaczona głównie dla studentów kierunków turystycznych, hotelarskich, technicznych (technologia żywności) i rolniczych (technologia żywności, żywienie człowieka, agroturystyka), uczniów szkół policealnych i uczestników szkoleń o profilu gastronomicznym, turystycznym i hotelarskim. Książka z pewnością zainteresuje również właścicieli i zarządzających placówkami gastronomicznymi.
Podręczniki akademickie
Strona główna
Podręczniki akademickie
Turystyka, Hotelarstwo
Podstawy gastronomii. Od żywności do turyst. kul.
Podstawy gastronomii. Od żywności do turyst. kul.
Dostępność:Niedostępny
EAN:9788320822748
ISBN:9788320822748
Autor:Mariola Milewska, Anna Prączko, Andrzej Stasiak
Wydawnictwo:Polskie Wydawnictwo Ekonomiczne
Rok wydania:Rok wydania: 2017, oprawa: broszurowa