Do nauki zawodu
Obsługa kelnerska Podr cz.1 REA
Dostępność:Niedostępny
EAN:9788302147159
ISBN:9788302147159
Autor:Renata Szajna, Danuta Ławniczak
Wydawnictwo:WSiP
Rok wydania:Rok wydania: 2014, oprawa: broszurowa
Opis:
Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do kształcenia w zawodzie kelner w zakresie kwalifikacji T.9.2 (Obsługiwanie gości). Omawia zagadnienia dotyczące: stanowiska pracy i systemów obsługi kelnerskiej; predyspozycji i umiejętności niezbędnych do wykonywaniu zawodu kelnera; czynności związanych z obsługą gości; opracowywania karty menu; doradzania gościom w wyborze potraw i napojów; przyjmowania i rejestrowania zamówień gości; nakrywania stołu; dobierania urządzeń, bielizny, zastawy stołowej oraz sprzętu serwisowego do podawania potraw i napojów. Treści teoretyczne wsparte zostały licznymi przykładami i ilustracjami.