Tytuł będący następcą wielokrotnie wznawianej Produkcji zwierzęcej!
Podręcznik do nauki zawodów technik rolnik, technik agrobiznesu i rolnik dokładnie taki, jakiego potrzebują uczniowie: przystępny, obrazowy i napisany prostym językiem.
Porusza zagadnienia związane z prowadzeniem produkcji zwierzęcej. Dokładnie omówiono w nim właściwe żywienie zwierząt ze względu na gatunek, typ użytkowania oraz liczbę w gospodarstwie, podkreśla też obowiązek humanitarnego obchodzenia się z nimi. Wnikliwie przedstawiono anatomię zwierząt gospodarskich w nauce pomagają schematy i zdjęcia!
Część 1. podręcznika charakteryzuje hodowlę bydła. W opisach ras bydła podano wskazówki, do jakiego typu gospodarstwa rekomenduje się daną odmianę. Przybliżono też przepisy prawne dotyczące warunków utrzymania bydła.
Autorzy publikacji to nauczyciele akademiccy i naukowcy z Uniwersytetu Przyrodniczo-Humanistycznego w Siedlcach, znani m.in. ze stosowanej w szkołach Produkcji zwierzęcej, którą zastępuje właśnie ten nowoczesny podręcznik.
Do nauki zawodu
Strona główna
Do nauki zawodu
Branża rolnicza
Technik rolnik
Prowadzenie produkcji zwierzęcej cz.1 R.3.2 WSIP
Prowadzenie produkcji zwierzęcej cz.1 R.3.2 WSIP
Dostępność:Niedostępny
EAN:9788302167768
ISBN:9788302167768
Autor:Barbara Biesiada-Drzazga, Alina Janocha
Wydawnictwo:WSiP
Rok wydania:Rok wydania: 2017, oprawa: broszurowa