Nowoczesny podręcznik do nauki zawodów technik rolnik, technik agrobiznesu i rolnik. W części 2. omówiono hodowlę trzody chlewnej, owiec, kóz, drobiu i koni. Duży nacisk położono na odpowiedni dobór rasy zwierzęcia w celu osiągniecia pożądanych efektów hodowli. Dokładnie opisano też kierunki użytkowania zwierząt. Skrótowo scharakteryzowano sprzęt jeździecki i uprzęże.
Publikacja wprowadza w podstawowe zagadnienia związane z wykorzystaniem produktów pochodzenia zwierzęcego mleka, wełny, skór, mięsa, tak by przyszły rolnik mógł racjonalnie zaplanować produkcję w swoim gospodarstwie. Omawia także produkcję ekologiczną zawiera wiele cennych wskazówek dotyczących doboru ras zwierząt pod kątem ich hodowli w gospodarstwie ekologicznym.
Do nauki zawodu
Strona główna
Do nauki zawodu
Branża rolnicza
Technik rolnik
Prowadzenie produkcji zwierzęcej cz.2 R.3.2 WSIP
Prowadzenie produkcji zwierzęcej cz.2 R.3.2 WSIP
Dostępność:Niedostępny
EAN:9788302167775
ISBN:9788302167775
Autor:praca zbiorowa
Wydawnictwo:WSiP
Rok wydania:Rok wydania: 2017, oprawa: broszurowa