Do nauki zawodu
Strona główna
Do nauki zawodu
Branża gastronomiczna
Technik technologii żywności
Przyg. kęsów ciasta do wypieku i wyp. ciasta WSiP
Przyg. kęsów ciasta do wypieku i wyp. ciasta WSiP
Dostępność:Niedostępny
EAN:9788302157110
ISBN:9788302157110
Autor:Krystyna Jarosz
Wydawnictwo:WSiP
Rok wydania:Rok wydania: 2016, oprawa: broszurowa
Opis:
W podręczniku omówiono dokładnie rozrost ciasta. Wskazano, jak proces ten przebiega w piekarniach rzemieślniczych, a jak w dużych zakładach. Zaprezentowano różne metody wypieku pieczywa. Wskazano parametry, które należy brać pod uwagę, aby otrzymać produkt wysokiej jakości. Opisano różnego rodzaju piece piekarskie. Starannie scharakteryzowano czynniki wpływające na wydajność wypieku. Podano przykłady jej obliczania. Poświęcono dużo uwagi jakości zdrowotnej żywności i wskazano sposoby monitorowania krytycznych punktów kontroli.