Do nauki zawodu
Strona główna
Do nauki zawodu
Branża gastronomiczna
Technik technologii żywności
Technologia i towaroznawstwo U. Łatka WSiP
Technologia i towaroznawstwo U. Łatka WSiP
Dostępność:Niedostępny
EAN:9788302087844
ISBN:8302087844
Autor:Urszula Łatka
Wydawnictwo:WSiP
Rok wydania:Rok wydania: 2003, oprawa broszurowa
Opis:
Podręcznik jest przeznaczony do nauki przedmiotu technologia i towaroznawstwo na poziomie technikum. wiadomości z zakresu klasyfikacji i znakowania towarów, podstaw procesu produkcyjnego i jego powiązań z jakością wyrobów. Omówiono w nim podstawy normalizacji oraz systemy zapewnienia jakości, zasady certyfikacji i akredytacji w Polsce i na świecie. Zapoznaje ucznia z prawami i obowiązkami konsumenta i sprzedawcy oraz z gospodarką opakowaniową, zasadami transportu i magazynowania, metodami przedłużania wartości użytkowej towarów oraz z właściwościami towarów (w tym produktów spożywczych).ikacja zastępuje książkę Haliny Rawdanowicz "Ogólne wiadomości z towaroznawstwa".