Do nauki zawodu
Strona główna
Do nauki zawodu
Branża gastronomiczna
Technik technologii żywności
Towaroznawstwo spożywcze FORMAT-AB
Towaroznawstwo spożywcze FORMAT-AB
Dostępność:Niedostępny
EAN:9788389184313
ISBN:9788389184313
Autor:praca zbiorowa pod red. Ewy Czarnieckiej-Skubiny
Wydawnictwo:Format-AB
Rok wydania:Rok wydania: 2010, oprawa: broszurowa
Opis:
Podręcznik pt. "Towaroznawstwo spożywcze" - praca zbiorowa pod red. Ewy Czarnieckiej-Skubiny - dla technika technologii żywności już w sprzedaży. Podręcznik otrzymał dopuszczenie do użytku szkolnego.
Spis treści:
Wiadomości wstępne Normy i normalizacja w przetwórstwie żywności Baza surowcowa przetwórstwa spożywczego Składniki żywności Dodatki do żywności Jakość surowców i produktów żywnościowych Opakowania żywności Środki myjące i dezynfekujące wykorzystywane w przetwarzaniu żywności Zastosowanie wody w przetwarzaniu żywności Wymagania higieniczne, bhp oraz ochrony przeciwpożarowej dotyczące obrotu surowcami, dodatkami do żywności oraz materiałami pomocniczymi